Barcelona: Ciutat de la literatura

l

Comentaris

Data de publicació

11 febrer 2016
sant jordi

El passat mes de desembre Barcelona va ser declarada Ciutat Literària per la Unesco al ser seleccionada la seva candidatura per esdevenir Membre de la Xarxa de Ciutats Creatives com Ciutat de la Literatura, aconseguint l’aval internacional gràcies a la seva capitalitat editorial i a la petjada que han deixat grans escriptors com García Márquez i fins i tot Cervantes.

La candidatura, que es va fer oficial el passat mes de juliol, es va elaborar amb la complicitat del Consell Promotor format per entitats i institucions vinculades al món de la literatura. El Projecte posava de manifest la solvència i la solidesa de la capitalitat editorial de la ciutat, i el gran nombre de projectes al voltant del llibre que aquesta genera. La candidatura per altra banda, va rebre el suport dels principals col·lectius d’escriptors, editors, traductors, bibliotecaris i Il•il·lustradors catalans, a més de la Comissió Nacional per la Unesco. Es vertebra a través de la idea d’una de Barcelona que sigui punt de trobada nacional i internacional d’autors i escriptors juntament amb altres ciutats de la xarxa, així com de congressos i trobades internacionals sobre el futur de la indústria editorial.

Finalment, també tracta d’impulsar la innovació en projectes de foment de la lectura entre els joves i la recerca de nous formats per acostar la literatura a públics més amplis, fomentar l’intercanvi de bones pràctiques entre ciutats per ampliar la vivència literària en espais urbans , així com consolidar Barcelona, com la ciutat de referència mundial en la celebració del 23 d’abril com el dia mundial del Llibre de la Unesco.

Enllaç amb més informació.

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content