CABANYAL 2016: ” Un festival íntim , proper i experimental”

l

Comentaris

Data de publicació

1 maig 2016

La imatge de l’artista Esther Ferrer, Premi Nacional d’Arts Plàstiques, protagonitza el cartell del festival, programat del 5 al 15 de maig a la intimitat de les cases del barri del Cabanyal.

València 27 d’abril 2016. Lluny de les excavadores i anul·lada la prolongació de l’Avinguda Blasco Ibáñez, el Festival Cabanyal Íntim celebrarà la seva 6a edició del 5 al 15 de maig amb la mirada posada en L’Avenir. Lema a pel qual transitaran més d’una vintena de propostes d’art en viu que es desenvoluparan a l’interior de les cases del barri.

Organitzat per Francachela Teatre i la plataforma cívica Salvem el Cabanyal, el festival aposta enguany per L’Avenir dins el nou marc polític. En aquest context, l’equip del Cabanyal Íntim ha assenyalat aquest matí en roda de premsa que el festival pretén continuar sent “un agent clau per dinamitzar, unificar i revifar el barri a través de les arts escèniques” i impulsar amb el teatre el “incipient i lent procés de rehabilitació, regeneració i reactivació de tot allò que un dia van voler destruir, espoliar i marginar amb fins purament especulatius “. El festival, ha agraït públicament la col·laboració “indispensable” dels patrocinadors i col·laboradors d’aquest any, així com als mecenes i voluntaris “sense el suport seria impossible la realització d’aquest festival”.

cabanyal2016

La programació de la 6a edició del festival s’articularà aquest maig a 8 peces breus de petit format i durada, 3 peces llargues 3 Íntims a la nit, actuacions multidisciplinars que prolongaran les jornades del festival fins a la matinada amb música o poesia dramatitzada. Un cartell que es completa amb l’espai d’experimentació escènica Territori Performance, la segona edició desembarcarà a les entranyes del Teatre El Musical amb 7 accions performatives d’artistes o col·lectius nacionals i internacionals que desplegaran el seu art pel hall, les sales d’assajos, oficines i fins i tot les cambres de bany del teatre. Alt voltatge escènic en una sessió contínua de 3 hores ininterrompudes que culminarà a la plaça del Roser.

Cabanyal Íntim és un festival urbà i independent centrat en el teatre íntim, proper i experimental. La seva celebració té lloc un cop l’any durant dos caps de setmana consecutius a l’interior de les cases del Cabanyal, l’antic barri de pescadors de València que, fins a finals de 2015, estava amenaçat de demolició per l’especulació urbanística municipal, amb el consegüent espoli, marginació i degradació activa del mateix.

cabanyal1

Organitzat per Francachela Teatre amb la col·laboració de Salvem el Cabanyal , el festival traça anualment un itinerari escènic pel barri amb espectacles contemporanis que aborden el fet teatral des de les seves múltiples variants. Teatre en totes les seves varietats -dansa , circ , performance , clown , musical , cabaret underground , vídeo art, poesia dramatitzada , etc.- que busca potenciar un diàleg entre la cultura teatral emergent i la idiosincràsia d’un barri , la seva història i els seus habitants .

Programación

CABANYAL ÍNTIM 2016

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content