El Centre d’Art de Tarragona organitza sentir veus, una jornada d’activitats amb artistes del territori

l

Comentaris

Data de publicació

22 abril 2021

La proposta s’emmarca dins d’un projecte del Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya.

Sentir veus és una jornada d’activitats amb artistes locals i d’arreu que va tindre lloc aquest passat dissabte 17 d’abril en format d’itinerari per diferents indrets de Tarragona, com ara el Port i el Serrallo. Dos artistes locals seran els guies, encarregats de dissenyar la ruta i contextualitzar els participants en les particularitats del territori. Al llarg del recorregut, els artistes convidats duran a terme les seves propostes artístiques, performances i instal·lacions posant l’èmfasi en la relació amb el lloc per mitjà de la veu i que estan basades en el so, l’escolta i el territori.

Sentir veus és la proposta de la comissària Caterina Almirall per al Centre d’Art de Tarragona que s’emmarca en el projecte Quasi veu, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat i la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya organitzada en el context que la crisi de la COVID-19 ha generat en el sector cultural. El projecte neix amb la voluntat de ser una plataforma de reflexió i de debat des de les pràctiques artístiques contemporànies, que es desplega tant en línia com presencialment.

Sentir veus vol fer de la veu la forma de relacionar-nos amb un lloc i de sentir un territori. Els artistes participants a la proposta tarragonina son Marc Vives, Eulàlia García Valls i Anastasia Papaeleftheriadou, Laia Ventayol, Ariadna Parreu i Quim Packard. Ells proposen “sentir” els elements que ens envolten, també les veus no humanes ni individuals. En definitiva, buscar un sentir descentralitzat al lloc que permeti canviar l’experiència i, en conseqüència, la percepció del món on vivim.

El resultat de la jornada d’activitats serà registrat en àudio i es retransmetrà en format podcast a la web del projecte Quasi veu el proper 12 de maig. Tot plegat vol ser mostra del procés de treball artístic i d’investigació que han dut a terme l’equip d’artistes i agents locals.

El projecte Quasi Veu es desenvolupa entre els mesos d’abril i juny d’aquest 2021 en els vuit centres que conformen la xarxa. Així, a banda del Centre d’Art de Tarragona, hi participen també Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre; Centre d’Art la Panera, a Lleida; Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona; Centre d’Art Tecla Sala, a l’Hospitalet de Llobregat; ACVic Centre d’Arts ContemporaÌnies, a Vic; Mataroì Art Contemporani (M|A|C), a Mataroì, i BoÌlit Centre d’Art Contemporani, a Girona.

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Skip to content