Exposició de Georges Méliès: la màgia del cinema.

l

Comentaris

Data de publicació

24 novembre 2015

Caixaforum Tarragona presenta una exposició que recorre l’obra de Georges Méliès. La mostra presenta la diversitat de l’obra del cineasta i el seu valor dins de l’evolució de la història del cinema.

Georges Méliès

L’exposició explica per primera vegada les arrels culturals, estètiques i tècniques de Méliès. Demostrant que els seus orígens es troben als mateixos orígens del cinema: ombres animades, llanterna màgica, fantasmagoria, cronofotografia, il·lusionisme, màgia i fantasia. A la mostra es podran veure aparells que reprodueixen la imatge i altres objectes, com els utilitzats pel mateix  Méliès als seus espectacles d’il·lusionisme. Les peces presents a l’exposició pertanyen a la Cinémathèque française. Fundada el 1936, posseeix la major col·lecció mundial de dibuixos, pel·lícules, aparells, vestuaris i fotografies del cineasta.

Gràcies a la seva habilitat per manipular i transformar la realitat a través de la cinematografia, Méliès és recordat com un “mag del cinema”.

Dos de les seves pel·lícules més famoses, “Viatge a la Lluna” (1902) i “El viatge impossible” (1904), narren viatges estranys, surrealistes i fantàstics inspirats per Julio Verne, i son considerades entre les pel·lícules més importants i influents del cinema de ciencia- ficció.

Podeu visitar l’exposició fins al dia 10 de gener de 2016 a la C / Cristòfol Colom, 2. L’entrada és lliure. Si desitja rebre una visita guiada el cap de setmana, l’entrada li costarà 3 euros, 1,50 € si és vostè client de La Caixa.

Més informació sobre georges Mélièrs

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content