Ferran Gerhard: escéptic nihilista, ex-periodista i actualment juntaparaules de ficció

l

Comentaris

Data de publicació

14 abril 2015

Categoria

Ferran Gerhard (Valls, 1953) viu a Tarragona. Escèptic nihilista, ex-periodista i actualment juntaparaules de ficció.
Coincideix amb Sòfocles que “ningú estima la vida com un home vell”, encara que afegeix “sempre que estigui sa”. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona ha treballat en premsa, ràdio i televisió. Va exercir com a corresponsal d’El Periódico de Catalunya des de 1983 fins a abril de 2009 quan va sucumbir víctima d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Des de llavors es dedica a la literatura a temps complet.

Autor dels poemaris Electrofènia (1983) i Blade Runner Blues (2010), els llibres de narrativa La patacada de King Kong (2005) i KS77 (2007), també ha coordinat un catàleg en pòstum homenatge al grafista Guigui (2009) i ha publicat diversos contes. Es defineix lleig, sentimental i àcrata. La seva primera novel•la, Gatos Rumberos, tracta d’una ficció basada en l’exercici de més de 30 anys de l’ofici de periodista. La obra transita pels racons de la Tarragona més sòrdida. Ha aparcat momentàniament els projectes Water Closet Project, un al•legat poemicida i Cul de Sac (una obra de teatre) per publicar Ladridos de plata Bitacorismos-I l’any 2014 i Relámpagos de Hojalata Bitacorismos-II aquest 2015. Els dos llibres tracten de una tertúlia diària –és un article per jornada durant l’any 2013 que difonia pel Faceboo– sobre qüestions d’actualitat, tant locals com estatals o internacionals.
Intervenen diversos personatges (al final de l’any eran 75), uns imaginaris, els altres reals i uns tercers amics morts que l’autor ha reviscolat. Els articles es diuen Bitacorismos (referència al quadern de Bitàcola) i són molt crítics amb el poder. Permeten a l’autor denunciar la corrupció i la manca de Democràcia en els temps actuals.
Ara està preparant una novel•la. Es dirà Donde yacen y mueren las estrellas. Temporalment anirà del 1971 al 1985-87. Final del franquisme i Transacció Democràtica. Els personatges de la seva anterior novel•la, Gatos rumberos, seran joves. Serà una “precuela”.

facebook del Ferran

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content