Ferran Gerhard presenta ‘Tarraguiguismos’

l

Comentaris

Data de publicació

8 abril 2016
tarraghighismos

Qualsevol pensaria que un llibre de 241 relats o ha de ser molt i molt gruixut o està dividit en diversos volums. El cert és que Tarraguiguismos no compleix cap d’aquestes dues condicions. El periodista i escriptor Ferran Gerhard aposta per una literatura fotogràfica de curta durada que «més que donar informació com en altres obres, pretén provocar emocions al lector». Relats poètics d’entre vuit i vint línies que no s’encabeixen fàcilment en cap format literari i que, per això, Gerhard bateja amb el nom de Tarraguiguismos. Un neologisme que uneix dues idees que li són molt familiars al periodista tarragoní: la seva ciutat, Tarragona; i el seu amic traspassat, el Guigui. «Ell era incapaç d’escriure cap text literari però en canvi podia fer unes frases curtes d’una força impressionant», explica Gerhard.

Un altre amic, Josep Anton Sierra, s’ha encarregat de fer l’epíleg d’aquest llibre construït sobre els fonaments d’un nombre primer, el 241. Sierra aprofita l’avinentesa matemàtica per analitzar matemàticament l’obra d’en Gerhard que també s’alia amb el periodista Carlos Izquierdo i el músic Conrad Setó que li escriuen el corol·lari i el pròleg de l’obra. Un llibre que, segons l’autor, «és el millor que he escrit». Recomanable per «gent a qui li agradi llegir tant la prosa com la poesia» i que «es pot llegir a estones perquè són relats curts i independents».

La presentació de Tarraguiguismos es va dur a terme el passat dijous 7 d’abril al cafè La Cantonada  a les vuit del vespre.

Notícia oferta per Notícies TGN

notícies tgn c

 
Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content