Freya Day: “Carbó”

l

Comentaris

Data de publicació

18 juny 2021

Categoria

En cada etapa del seu cicle vital,el carbó contamina l’aire que respirem, l’aigua que bevem i la terra de la qual depenem.El video i l’obra presentada a Cultura verda, representa aquest cicle vital del carbó.(Extracció/transport/combustió) Vaig anar a recollir residus a una antiga carbonera, situada al polígon entrevies de Tarragona.


Vaig crear una obra amb aquests residus i vaig tornar a l’antiga carbonera per cremar-la. El fet de cremar l’obra volia simbolitzar la combustió del carbó, la seva vessant més contaminant per les emissions de CO2 a l’atmosfera i majoritàriament la responsable de l’escalfament global.

El resultat d’aquesta acció és el que vaig mostrar a Cultura Verda, amb un punt minimalista. Residus, la resta de cendres de l’obra cremada, alguna pintura més feta amb residus de carbó, coronada amb un codi QR integrat dins el conjunt, que portava al video.


Va ser com un aparador, una posada en escena més que una obra en sí mateixa. M’interessa integrar missatges amagats, com ara el codi QR. dins les meves obres. L’espectador pot mirar l’obra tal qual i passar de llarg, o pot endinsar-se més, accedint al QR i així establir un diàleg més de tu a tu,en un objecte tan personal com és el mòbil que te a la mà.

Freya Day 2021

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Ves al contingut