Jerez de la frontera: “viste flamenco”

l

Comentaris

Data de publicació

15 març 2016
presencias3
Juan Carlos Toro

 Juan Carlos Toro ret homenatge a les grans figures del flamenc de Jerez plasmant les seves fotografies de gran format en diversos llocs del centre de la ciutat. L’exposició , anomenada ” Presencias ” es desenvolupa dins el programa d’activitats complementàries de la XX festival de Jerez.

La proposta sorprèn i es fa visible en diferents espais i parets, així doncs Jerez es ” vesteix ” de Flamenc amb aquestes fotografies d’artistes de Jerez que continuen mantenint molt viva la seva passió per aquest gènere i que conviuen al costat d’altres que es perpetuen en la memòria de tots els de Jerez , una forma de retre un merescut homenatge als grans noms que han convertit a aquesta ciutat en el bressol del flamenc.

presencias2

La proposta de Juan Carlos Toro neix d’una motivació artística de l’autor que ha madurat en els últims anys. Aquest treball finalment ha donat lloc a aquest ambiciós projecte, tècnicament complex, i que requereix d’una tècnica singular i innovadora per tal reconèixer l’aportació de grans figures del flamenc com Manuel Moneo, el seu germà Juan El Torta, Fernando de la Morena, Diego Carrasco, Juana la del Pipa, José de los Camarones, o José Mercé. Aquestes imatges es reparteixen entre parets de Santiago, Sant Miquel, La Placeta o Sant Mateu.

“Una vegada vaig escoltar que el quejío és dibuixar amb la veu el que sent l’ànima. El ‘Projecte Presencias’ va néixer d’alguna forma per donar veu en forma d’imatges a aquests “quejíos” dels cantaores de la meva ciutat, afirma Juan Carlos Toro. En la seva opinió, Jerez té parets i façanes “amb quejíos propis”. “Aquests espais tenen una plasticitat enorme per ser ‘escoltats’ i així m’agrada utilitzar-los a manera de llenços per a les imatges.

Des d’un punt de vista tècnic, són fotografies de gran format a força de paper i cola. “Estem parlant d’una obra efímera, ja que la climatologia decideix quant de temps duraran aquests fotomurals”, sosté.

Enllaç amb més informació

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content