LLiurament del premis literaris “Ciutat de Tarragona” 2016

l

Comentaris

Data de publicació

29 abril 2016

Tal com ja es va anunciar en l’edició passada, l’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona d’enguany anirà dedicat a l’escriptora Olga Xirinacs, amb motiu del seu vuitantè aniversari.

La primera part de l’acte servirà per donar a conèixer els guardonats en aquesta vint-i-sisena convocatòria del cartell de premis. Tres nous noms, d’entre els 326 presentats, s’afegiran, així, al llarg palmarès d’aquest certamen.

olga
Olga Xirinacs

L’homenatge a l’escriptora Olga Xirinacs constituirà la segona part de l’acte, en el que constituirà un dels punts culminants d’un seguit d’activitats programades per diferents agents culturals de la ciutat al voltant de la personalitat i l’obra de l’escriptora tarragonina, principalment durant aquesta Primavera.

El mateix dia, al vestíbul del Teatre Metropol, veurem l’exposició Lletres Llegades, produïda per la Casa de les Lletres, en què es podrà visualitzar una part de l’obra de l’escriptora tarragonina i el reconeixement que ha obtingut.

En total, durant aquests anys, més de 6.000 treballs han optat als Premis Literaris Ciutat de Tarragona, en les diferents modalitats, i al voltant de 125 han obtingut el guardó i han vist la llum en forma de llibre.

lliurament premis

Actualment, els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són organitzats i convocats per l’ajuntament de la ciutat, a través de la Casa de les Lletres, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Es convoquen tres premis: el de novel·la Pin i Soler, dotat amb 21.000 € i que edita Angle editorial; el de traducció Vidal Alcover, sota la forma de premi-beca, dotat amb 12.000 € i que editen les Edicions de 1984; i el de narrativa breu Tinet, dotat amb 1.000 € i que edita Cossetània edicions. La convocatòria es fa pública durant el mes d’octubre de cada any; el termini de presentació es tanca el 15 de gener i el lliurament dels premis té lloc durant la primavera.

 Localització: Teatre Metropol / Preu: Entrada gratuïta amb recollida prèvia d’invitació

Quan: 07/05/2016 a les 21:00 h.

Més informació

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Skip to content