Marie Jo Barbier presenta la seva novel·la Mogador al Teatret del Serrallo

l

Comentaris

Data de publicació

28 març 2022

Mogador és la primera novel·la de Marie Jo Barbier, la qual es presentarà aquest divendres a Tarragona dia 1 d’abril al Teatret del Serallo a les 19:30 hores de la tarda. Participaran a la presentació Sara Perez i Gustavo Hernandez que conversaran amb l’autora, a més l’escriptor i poeta Ramon Garcica Mateos recitarà fragments de la novel·la acompanyat de Xavier Plana al piano.

Marie Jo Barbier (Tarragona 1954). Va estudiar al Liceu Francès de Barcelona. Es va llicenciar en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ampliar els seus estudis a Pedagogia Terapèutica i més endavant a Logopèdia a la mateixa Universitat. Medalla d’Honor de la ciutat de Barcelona, l’atenció a les famílies dels alumnes amb trastorn del llenguatge, de la personalitat i de la conducta ha estat en tot moment la principal motivació professional i el motor per continuar indagant en el coneixement de l’ànima humana.

Mogador ens col·loca a la Tarragona dels anys 60. Una nena de set anys viatja amb el seu pare i el seu oncle al seient del darrere d’un Citroën DS quan l’assalta una visió premonitòria. A partir d’allà es desenvolupa davant dels nostres ulls la saga dels de Ré, una família de comerciants en vi del sud de la Provença a qui la plaga de la fil·loxera de finals del segle xix havia portat a provar fortuna al Penedès i, més endavant, el Priorat. Amb pinzellades d’humor i una prosa subtil, de vegades reflexiva i altres de poètica, Marie Jo Barbier aconsegueix retratar les intenses emocions que susciten el dolor i la pèrdua, en una novel·la que continua la saga que iniciés un segle enrere la gran precursora familiar Elisabeth Barbier amb la seva llegendària novel·la Les gens de Mogador, convertida en reeixida sèrie de televisió per la TV francesa i canadenca.

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Skip to content