Novetats Arola Editors Sant Jordi 2021

l

Comentaris

Data de publicació

16 abril 2021

Consulta aquí les novetats d’Arola Editors per aquest Sant Jordi 2021

L’editorial tarragonina Arola Editors, que fa poc va celebrar el seu vintè aniversari, presenta les seves novetats per Sant Jordi. Un Sant Jordi atípic altre cop i marcat per les restriccions provocades pel covid-19, però que sense cap dubte marcarà un abans i un després d’aquesta celebració. En aquest sentit, el responsable de l’editorial, Alfred Arola, s’ha mostrat optimista de cara a la diada d’enguany i ha confiat que es confirmarà la percepció de «remuntada» que tenen el dia d’avui, malgrat que el futur és «incert» i les incògnites sobre quines seran les obres més exitoses es mantindran com cada any fins al darrer moment.

Dins de la temàtica del teatre cal remarcar el llibre de Lluïsa Cunillé l’emperadriu del paral·lel, Cunillé ha signat la dramatúrgia de molts espectacles dirigits per Xavier Albertí, com PPP, Assajant Pitarra o El pes de la palla, i també ha escrit amb Paco Zarzoso nombrosos textos a quatre mans, com Patos salvajes, El alma se serenao entre d’altres. Seguint amb les publicacions de l’ambit teatral cal destacar també Ombres de Memòria de Toni Cabre i Deu Obres de Angel Guimerà , direm d’aquest últim que aquest volum és una selecció d’obres molt variada, ideal per sortir dels camins més gastats i agafar una visió nova del teatre de Guimerà. El llibre de poemes

La llum i les Semences de Raimon Arola (Tarragona, 1956) ens proposa arribar als límits del pensament tradicional per deixar fluir les paraules a fi que manifestin la raó poètica, la poesia, per a Arola, és l’eina mitjançant la qual es pot desenvolupar la profunditat de l’experiència d’existir. Cal destacar també dins d ‘aquesta temàtica el poemari de Afredo Gavín “Un Libro Japones”.

La Narrativa de Joaquim Biendicho per altra a banda ens atrapa en aquesta sorprenent proposta:”M”, Joaquim Biendicho, amb un llenguatge àgil i desinhibit, reflexiona sobre el procés d’escriptura d’una novel·la, alhora que manté el lector atent a les extravagants peripècies del protagonista. Reusenques de lletres ens presenten, bReus i eròtiques és l’últim treball d’aquest col·lectiu d’escriptores reusenques són relats d’extensió diversa perquè així no se’n condicionava l’evolució argumental, també hi ha alguns microrelats, uns quants poemes i un article: Eros en diverses facetes; que és el que han intentat sintetitzar i reflectir en el títol.

El fotògraf Ferran Sendra (Barcelona, 1958) fa quatre dècades que fotografia els concerts de les estrelles del rock, però a Rocks on the Road ha volgut anar més enllà i ens descobreix els llocs i els paisatges que han inspirat grans discos i cançons del rock. Ha recorregut els Estats Units i el Regne Unit per fotografiar, veure i viure totes aquestes cançons que formen part de la banda sonora de la seva vida. Ferran Sendra s’ha allunyat dels escenaris i ha volgut fer un recorregut vital, un homenatge i un joc, on les fotografies dels concerts perden protagonisme i acompanyen el que, en realitat, ens vol ensenyar. En el llibre podem veure la Promised Land, el Cadillac Ranch i les Badlans de Bruce Springsteen; el Mississippí de Johnny Winter; el Memphis de B.B. King; el Nashville de Johnny Cash; o els lloc de Bob Dylan a Nova York.

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Ves al contingut