Pere Fort/ Púlsar Art total: La persistència de l’inexistent (Work in progress)

l

Comentaris

Data de publicació

30 abril 2024

L’artista plàstic i l‘obra de l’experiència vital

L’ artista plàstic i visual Pere Fort ens parla del seu procés creatiu:

«Els meus primers estímuls van ser en el meu entorn familiar, més tard vaig conèixer als clàssics i em vaig deixar seduir pels surrealistes als dotze, tretze anys.

No soc de tenir ídols, encara que si admiro a persones. I hi ha influències d’artistes i dels diferents moviments en la història de l’art.

Per a comunicar en el procés creatiu es produeix una trobada amb un llenguatge vinculat als sentits, per a utilitzar-lo i poder adaptar-ho al procés personal. Aquí comença l’obra.

Qualsevol circumstància que es dona, proposa per espontaneïtat interactuar amb l’acció. No hi ha concreció en això, perquè tots els elements es disposen en si mateixos sense que la intervenció sigui la que s’adeqüi plenament amb el pensament previ al desenvolupament de l’obra, i l’anar més enllà quan es defineix pels testimonis.

La ressonància amb la qualitat del fet causal produeix l’efecte dels referents actius, encara que subconscients.

Considero l’eclèctic en la producció com a bàsic per a no encasellar-se. Advoco per la constant adaptació del moment de trobades i la no vinculació d’una manera determinada de fer. Explorant el que esdevé des d’un punt de vista nou.

El gaudir i el sofrir pertany al sensitiu. Cada espectador i les seves emocions, a través de les sensacions subjectives determinades de caràcter personal, com viure l’experiència del moment sense que intervingui de manera explícita la voluntat. La idea sempre sorgeix després d’una acció, la resposta es dona per si sola.

El passat acompanya a la projecció. És a dir, tot depèn de l’observació i sentit que es desprèn de les memòries de cada observador, quant a la seva mirada i posterior reacció especular, activant l’efecte sensorial.»

Edició vídeo: David Serra

Pere Fort

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Skip to content