“Save Our Souls” (Salveu les nostres ànimes) d ‘Aureli Ruiz arriva el centre d ‘art de Tarragona.

l

Comentaris

Data de publicació

12 abril 2021

L’exposició la conformen diferents dispositius-obra, com el mateix artista les anomena, repartides en cinc espais consecutius, respectant la sinuositat natural del recorregut pels espais de la Casa Canals i, intervenint i interceptant les passes i la visió del visitant. 

Els diferents dispositius-obra, creats a partir de materials pobres i d’ús quotidià com una manta tèrmica o un tamboret, estan interrelacionats tots ells, amb un encaix molt precís de circularitats i retorns, per tematitzar poèticament el paisatge representat i apel·lar a l’espectador/actor a interpretar amb el seu bagatge cultural la instal·lació. 

Per la seva part, l’artista Aureli Ruiz ha explicat que “el títol de la mostra pretén centrar la realitat política de la mediterrània, com a territori cultural comú, entre civilitzacions properes i veïnes, que han conformat socialment els pobles del sud d’Europa, el nord d’Àfrica i el Pròxim Orient. El que d’una manera constitueix una comunitat, que a hores d’ara, ha entrat en conflicte permanent”.

Aureli Ruiz (Reus, 1959), treballa en el camp de la performativitat de les instal·lacions, al llindar de la interdisciplinarietat de tècniques com el dibuix, els “sob-jectes”, com diu l’artista, la imatge, el text, la música, el vídeo i l’escultura efímera. Configura poèticament i posa en acció, referents vivencials comuns, des de temàtiques personals subjectives, a patrons i comportaments domèstics i socials, com els afectes, la comunicació, els tòpics, els llocs comuns. Ha exposat a nombrosos espais i centres d’art públics i privats tant en l’àmbit local, nacional com a l’estranger.

La nova exposició del Centre d’Art de Tarragona es podrà visitar a partir del dijous 8 d’abril a la Casa Canals i fins al proper 30 de maig. L’horari de visita serà de dimarts a dissabtes, de 10 a 20.30 h; i diumenges i festius, de 10 a 14.30 h. 

Ets creador, artista, amant de les arts?

 

Vols que ens fem ressó d’algun contingut interessant?

Articles recents

0 Comments

Skip to content